Wednesday, November 18, 2015

Sunan Cinta Nan Sakti

Mimie memang peminat Ramlee Awang Murshid. Koleksi Sunan ni memang complete. Yang terbaru sanggup beli kat karangkraf sebab tak ada kat kedai buku lagi. Hari pertama keluar terus sold out kat karangkraf. Hari kedua baru dapat beli. Harga buku ni RM30. Tapi karangkraf bagi discount RM25.50. Suka betul. Tak sabar nak habiskan.

Dulu masa zaman anak dara satu hari boleh abiskan 2-3 novel. Sejak dah jadi isteri dan mak budak ni 2-3 hari pun tak abis-abis lagi nak baca novel ni. hahahaha.. Alahai sibuk betul dengan family.. hihihi.. Banyak kata-kata hikmah yang terdapat di sepanjang koleksi novel Sunan ni. Contohnya "Sebagai manusia, aku sayang padamu..." "Biar tersalah ampun jangan tersalah hukum..". "Awan andai dapatku capai, maka saktilah hamba.." Alahai.. Laksamana Sunan @ Saifudin.. Lelaki berduka dari Tanah Rencong.. (^_^)


Monday, November 16, 2015

Ini Semua Salah LAZADA...

Haish.. 11.11.2015~~12.11.2015 Lazada buat offer. Haish.. Pening bila dah 'ter'beli barangan kat Lazada ni.. Beli dua bijik pulak tu.. Beli apa tu Mimie ooiiii..!!!!

Haish... Mimie dah terbeli dua bijik aircond.. Isk.. isk.. Kopak mak tau.. "Hubby.. Sayang dah terbeli.." Huhuhu.. Satu aircond ni nak letak bilik tetamu kat bawah. Satu lagi nak letak kat bilik puteri-puteri Mimie ni. Since puteri-puteri ni dah mula tido bilik sendiri so Mama belikan untuk anak-anak semua..

Mimie beli jenama Electrolux. Dari review yang dah beli brand ni kat Lazada ada lebih kurang 30 review semua bagi feedback positive. Harga dia RM599 sebijik lepas discount. Dua bijik jadi riban jugak la mak jemah ni belanja. Haish.. Bila ko nak insaf Mimie oooiii... Lepas ni berjimat cermat la yerk... Hahahaha...

13.11.2015 barang dah sampai. kalau ikut estimate date sepatutnya sampai 18.11.2015~20.11.2015. Tapi sampai awal. 3 hari dah sampai. Laju betul service Lazada ni. So hari Sabtu tu dah pasang. Cost pasang RM400 ko melayang lagi.. Huhuhu... Alahai.. Takpe la.. Janji keselesaan kepada anak-anak dan tetamu yang datang terutama Mama, Abah, Ummie dan Abah. Kalau bilik bawah ni memang bonda dan ayahanda kami akan duduk. So bagi selesa pada mereka. hehehe

So far puas hati jenama ni. Senyap dan tak bising. Cepat sejuk. Anak-anak pun suka. Tapi bila tengah malam Mimie bangun tutup sebab musim hujan sekarang pun dah sejuk. Alah membeli menang memakai. Puas hati dengan jenama Electrolux. Berbaloi dengan harga yang super duper jimat..

Hujung minggu ni Mr. Tajul cakap nak bawa bercuti lagi. hurmm.. Anak-anak paling happy.. Hujung-hujung tahun ni cuti pun banyak lagi. So apply la untuk bawa anak-anak berjalan. Semoga dipermudahkan rancangan.. (^_^)

Thursday, November 12, 2015

My Sweet Potato (^_^)


Harta paling berharga dalam hidup ini.. Semoga berkekalan hingga ke jannah.. Amminn..
Seronok bila dapat berjalan, berkumpul dan gembirakan suami dan anak-anak..
Mr. Tajul dah janji akan ada next vacation untuk Mimie dan anak-anak. 
Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah SWT..




Wednesday, November 11, 2015

Genting Highlands 2015

Percutian bersama insan tersayang.. Percutian dekat-dekat jer untuk anak-anak. Percutian kali ini khas untuk anak-anak. Alhamdulillah seronok kemain lagi terutama kakak Batrisyia dan kakak Aqilah. Baby Arissa kecil lagi.. Seronok tengok kakak-kakak main jer.. hihihihi

Mimie tempah 2 bulan lepas hotel dan tiket indoor game. Tiket indoor game sekarang ada pakej sekali dengan Ripley's Believe It or Not. Have fun sungguh. Terima kasih Mr. Tajul bawa isteri dengan anak-anak berjalan walaupun penat baru sampai dari Sabah terus bergerak ke Genting Highlands.

Percutian ni sekali dengan adik beradik dan ipar duai Mimie. Mama dan Abah Mimie bercuti di Langkawi ketika ni. So adik beradik la berhavoc kat puncak bukit. hehehe..

Kebetulan Mr. Tajul kena outstation ke Sabah. So sampai dari Sabah dalam pukul 3 petang terus bergerak ke Genting Higlands. Mama dan anak-anak appreciate sangat.. TQ sayang.. InshaaAllah. Tahun depan nak pergi sekali lagi sebab tahun depan outdoor game dah mula buka. Seronok bila dapat membahagiakan anak-anak dan keluarga..





WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG