Wednesday, November 25, 2015

Syoknya Cuti...

Hai readers.. Mimie dalam mood bercuti yer sekarang.. So mood update blog time cuti ni memang ke laut la hahaha..

Mr. Tajul bawa bercuti di Swiss Garden Resort Kuantan hari Sabtu lepas sampai Isnin. 3D2N. Alhamdulillah. Syok sangat bercuti tepi pantai ni. Cuaca pun Alhamdulillah tersangat la baik..

Lepas check out hari Isnin terus ke rumah bonda dan ayahanda Mimie.. Sambung cuti sampai Ahad yer. Hari Jumaat ni balik rumah in law kat Dungun. So Ahad nanti balik KL dah.. Hurmm.. Tak mau fikir balik KL lagi. Nak menikmati cuti yang ada dengan Abah Mama serta keluarga..

Papai readers... (^_^)

Wednesday, November 18, 2015

Sunan Cinta Nan Sakti

Mimie memang peminat Ramlee Awang Murshid. Koleksi Sunan ni memang complete. Yang terbaru sanggup beli kat karangkraf sebab tak ada kat kedai buku lagi. Hari pertama keluar terus sold out kat karangkraf. Hari kedua baru dapat beli. Harga buku ni RM30. Tapi karangkraf bagi discount RM25.50. Suka betul. Tak sabar nak habiskan.

Dulu masa zaman anak dara satu hari boleh abiskan 2-3 novel. Sejak dah jadi isteri dan mak budak ni 2-3 hari pun tak abis-abis lagi nak baca novel ni. hahahaha.. Alahai sibuk betul dengan family.. hihihi.. Banyak kata-kata hikmah yang terdapat di sepanjang koleksi novel Sunan ni. Contohnya "Sebagai manusia, aku sayang padamu..." "Biar tersalah ampun jangan tersalah hukum..". "Awan andai dapatku capai, maka saktilah hamba.." Alahai.. Laksamana Sunan @ Saifudin.. Lelaki berduka dari Tanah Rencong.. (^_^)


Monday, November 16, 2015

Ini Semua Salah LAZADA...

Haish.. 11.11.2015~~12.11.2015 Lazada buat offer. Haish.. Pening bila dah 'ter'beli barangan kat Lazada ni.. Beli dua bijik pulak tu.. Beli apa tu Mimie ooiiii..!!!!

Haish... Mimie dah terbeli dua bijik aircond.. Isk.. isk.. Kopak mak tau.. "Hubby.. Sayang dah terbeli.." Huhuhu.. Satu aircond ni nak letak bilik tetamu kat bawah. Satu lagi nak letak kat bilik puteri-puteri Mimie ni. Since puteri-puteri ni dah mula tido bilik sendiri so Mama belikan untuk anak-anak semua..

Mimie beli jenama Electrolux. Dari review yang dah beli brand ni kat Lazada ada lebih kurang 30 review semua bagi feedback positive. Harga dia RM599 sebijik lepas discount. Dua bijik jadi riban jugak la mak jemah ni belanja. Haish.. Bila ko nak insaf Mimie oooiii... Lepas ni berjimat cermat la yerk... Hahahaha...

13.11.2015 barang dah sampai. kalau ikut estimate date sepatutnya sampai 18.11.2015~20.11.2015. Tapi sampai awal. 3 hari dah sampai. Laju betul service Lazada ni. So hari Sabtu tu dah pasang. Cost pasang RM400 ko melayang lagi.. Huhuhu... Alahai.. Takpe la.. Janji keselesaan kepada anak-anak dan tetamu yang datang terutama Mama, Abah, Ummie dan Abah. Kalau bilik bawah ni memang bonda dan ayahanda kami akan duduk. So bagi selesa pada mereka. hehehe

So far puas hati jenama ni. Senyap dan tak bising. Cepat sejuk. Anak-anak pun suka. Tapi bila tengah malam Mimie bangun tutup sebab musim hujan sekarang pun dah sejuk. Alah membeli menang memakai. Puas hati dengan jenama Electrolux. Berbaloi dengan harga yang super duper jimat..

Hujung minggu ni Mr. Tajul cakap nak bawa bercuti lagi. hurmm.. Anak-anak paling happy.. Hujung-hujung tahun ni cuti pun banyak lagi. So apply la untuk bawa anak-anak berjalan. Semoga dipermudahkan rancangan.. (^_^)

Thursday, November 12, 2015

My Sweet Potato (^_^)


Harta paling berharga dalam hidup ini.. Semoga berkekalan hingga ke jannah.. Amminn..
Seronok bila dapat berjalan, berkumpul dan gembirakan suami dan anak-anak..
Mr. Tajul dah janji akan ada next vacation untuk Mimie dan anak-anak. 
Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah SWT..




Wednesday, November 11, 2015

Genting Highlands 2015

Percutian bersama insan tersayang.. Percutian dekat-dekat jer untuk anak-anak. Percutian kali ini khas untuk anak-anak. Alhamdulillah seronok kemain lagi terutama kakak Batrisyia dan kakak Aqilah. Baby Arissa kecil lagi.. Seronok tengok kakak-kakak main jer.. hihihihi

Mimie tempah 2 bulan lepas hotel dan tiket indoor game. Tiket indoor game sekarang ada pakej sekali dengan Ripley's Believe It or Not. Have fun sungguh. Terima kasih Mr. Tajul bawa isteri dengan anak-anak berjalan walaupun penat baru sampai dari Sabah terus bergerak ke Genting Highlands.

Percutian ni sekali dengan adik beradik dan ipar duai Mimie. Mama dan Abah Mimie bercuti di Langkawi ketika ni. So adik beradik la berhavoc kat puncak bukit. hehehe..

Kebetulan Mr. Tajul kena outstation ke Sabah. So sampai dari Sabah dalam pukul 3 petang terus bergerak ke Genting Higlands. Mama dan anak-anak appreciate sangat.. TQ sayang.. InshaaAllah. Tahun depan nak pergi sekali lagi sebab tahun depan outdoor game dah mula buka. Seronok bila dapat membahagiakan anak-anak dan keluarga..





Thursday, November 5, 2015

Sweet Moment

Alhamdulillah dah berjaya menghabiskan pengajian tahun lepas. Setahun menunggu baru konvo 3 November 2015 di Universiti Putra Malaysia. Hari berkonvo jatuh sama dengan birthday kakak Batrisyia anakanda Mimie.. Alhamdulillah.. Bahagia sangat..

Walaupun dah umur 30 tahun baru konvo degree tapi kemanisan itu amat bermakna. Maybe ada suara-suara sumbang kata "ala baru degree ke dah umur 30??? Aku ada master, aku ada PHD.. Ko ade???"... Hahaha.. Eh.. Ada aku kisah??? Hahaha.. Yang penting belajar sambil bekerja dan bekeluarga tu amat bermakna. Tak semua orang mampu buat dengan dapat anugerah Kepujian Kelas Kedua Tertinggi dan Mimie adalah perempuan yang paling tinggi pointer dan no 2 tinggi dalam kelas kami Bachelor Pentadbiran Perniagaan (Kewangan) UPM. So proud boleh banggakan suami dan Mama Abah.

Masa belajar dan bahagi masa antara pelajaran dan keluarga tu memang sangat penting. Terima kasih banyak-banyak pada suami tercinta Tajul Ariffin atas pengorbanan sepanjang 3 tahun setengah. Sokongan abang memang sangat powerful. hihihi.. Abang memang pembimbing terbaik sehingga isterimu ini mampu score dalam degree.. Sikit pun takde jejas pointer sebab abang.. Pointer meningkat adalah.. Hahahaha..

Next mission Master pulak. Tapi husband nak sambung dulu kan.. Sama-sama la kita sambung belajar supaya anak-anak kita berasa bangga dan menjadikan kita ibu bapa sebagai idola mereka untuk cinta kepada pelajaran.. Pekerjaan sekarang pun dah okay sebab kerja kerajaan dan bergaji tetap dan berpencen kan. Sekarang pegang post diploma dan berjawatan tetap. InshaaAllah mana tahu dengan ada degree ni mampu memegang jawatan tetap dalam kerajaan sama ada kenaikan pangkat atau jawatan tetap kerajaan yang lain. Mimie bersyukur sebab berjawatan tetap dengan kerajaan. Ramai yang ada degree tapi berjawatan kontrak dan sambilan. Ingat.. Setiap manusia rezeki masing-masing yang ditentukan Allah. Siapa kamu untuk pertikaikannya kan..

Untuk anakanda Batrisyia.. Happy Birthday ke 5. Semoga menjadi anak solehah dan berbakti kepada keluarga, agama dan negara. Mama Ayah sentiasa doakan terbaik buat anak-anak semua. Seronok sangat bila anak-anak di sisi. Semoga semuanya berada dalam lindungan Allah SWT.. Aaaamminnn..

Yeah...!!!!!

Wajah kesayangan yang sangat bermakna dalam hidup Mimie

My life My world

Cinta hati saya (^_^)

Si kecil ni baru bangun tido

Anak dara requested kek Ana Muslim. So dapat Rainbow cream cheesee

Kiddos with their cousin


WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG