Wednesday, November 18, 2015

Sunan Cinta Nan Sakti

Mimie memang peminat Ramlee Awang Murshid. Koleksi Sunan ni memang complete. Yang terbaru sanggup beli kat karangkraf sebab tak ada kat kedai buku lagi. Hari pertama keluar terus sold out kat karangkraf. Hari kedua baru dapat beli. Harga buku ni RM30. Tapi karangkraf bagi discount RM25.50. Suka betul. Tak sabar nak habiskan.

Dulu masa zaman anak dara satu hari boleh abiskan 2-3 novel. Sejak dah jadi isteri dan mak budak ni 2-3 hari pun tak abis-abis lagi nak baca novel ni. hahahaha.. Alahai sibuk betul dengan family.. hihihi.. Banyak kata-kata hikmah yang terdapat di sepanjang koleksi novel Sunan ni. Contohnya "Sebagai manusia, aku sayang padamu..." "Biar tersalah ampun jangan tersalah hukum..". "Awan andai dapatku capai, maka saktilah hamba.." Alahai.. Laksamana Sunan @ Saifudin.. Lelaki berduka dari Tanah Rencong.. (^_^)


7 comments:

  1. Rajin sungguh Mimie baca novel ye..
    Akak dah lama tak baca..
    Kalau baca pun 2 3 bulan baru habis hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak.. ni sebab memang follow novel sunan ni. sebab tu baca. tak sabar nak tahu kesudahan cerita yang tak pernah ada kesudahan ni. hihihi. novel ni best sgt.. hehe

      Delete
  2. aku baru hbs baca aku bercerita...yg ni lom beli lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bru separuh baca. banyak trowback balik cerita ni. tapi kalau mmg minat memang best ma. hehehe

      ooo.. aku bercerita tu pun ok la. tapi koleksi cerita ttg sunan ni jgk tetap di hati..

      Delete
  3. Buku-buku RAM kalau dibaca memang ralit Mimie
    Cuma bila dah ada suami dan anak-anak memanglah membaca ada sikit sangkut-sangkut. Tak apalah janji dpt membaca kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kakzakie.. bila dah ade family ni merangkak-rangkak nak abiskan. hehehe

      Delete
  4. Sama la..peminat novel RAM jugak..
    Tapi da lost novel die..
    Tak follow sngt da skrng..huhu..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG