Wednesday, December 23, 2015

Menyusu + Lapar + Makan

Arissa dah nak masuk 8 bulan. Alhamdulillah diberikan rezeki untuk fully breastfeeding baby Arissa. hari-hari pam susu untuk memastikan stok susu Arissa cukup. Ya Allah.. Berikan rezeki Arissa menyusu sehingga usia 2 tahun dengan secukupnya.. Aaaamminnn..

Hari kerja Mimie memang rajin mengepam susu untuk buat stock ebm untuk Arissa. Tapi bila hari cuti alahai malas bebenor nak mengepam sebab Arissa lebih suka direct feed.. Oleh sebab baby kecil ni dah mula makan, so susu Arissa semakin kurang nak minum. Lebih suka makan dari menyusu. Alhamdulillah sihat anak Mama ni. So time ni la Mimie pulun buat stock untuk Arissa supaya stock susu sentiasa cukup hehehe..

Bila menyusu badan ni confirm cepat lapar. Dan kerja Mimie adalah makan dan makan. Reason konon-konon takut drop susu nanti kalau tak makan hahaahha.. Haish.. Camne nak diet sambil menyusu anak ni. Berat makin meningkat hihihi.. Tapi takde la dalam kategori obesiti. Baju-baju lama masih boleh pakai. Tapi takkan nak tunggu gemuk baru nak diet kan kan.. hahaha.. So tahun 2016 misi nak kurus dengan sihat hihihi.. Mampukah??? Hahahaha..


Friday, December 18, 2015

Happy Anniversary #6th

 




18.12.2009~18.12.2015 Alhamdulillah.. 6 tahun usia perkhawinan.. Akad nikah pada hari Jumaat penghulu segala hari. Dan kali ini bertemu Jumaat kembali.. Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi atas limpahan kurnia diberikan suami yang penyayang dan memahami diri seadanya..

Hari ni celebrate seperti tahun-tahun sebelumnya InshaaAllah.. Bersama insan tersayang suami di sisi dan anak-anak yang tersangat la comel.. hihihihi.. Pagi tadi lepas solat subuh berjemaah dengan suami, Mimie dapat wish Anniversary. Then dapat dukung lagi. Ayat husband yang tak boleh blah pagi ni, "Ringannya sayang macam hari pertama kahwin.."Amboii.. Tahu la perli Mimie tu.. Hahaha... Dah tak kurus macam dulu hahahaha.. Thankz abang.. Hadir sebagai penyeri hidup.. Sentiasa buat Mimie ketawa ddan menangis hihihi.. I really love you so much.. (^_^)

Tuesday, December 1, 2015

Penghujung Tahun 2015

Selamat datang Disember.. Bulan cinta.. Eh..?? Boleh ke macam tu.. hahaha. Yela.. Bulan Disember kan musim orang kahwin. Musim cuti sekolah. Musim honeymoon. hihihi.. Sama lah dengan Mimie bulan anniversary di bulan Disember.. Alhamdulillah.. Semakin menghampiri 6 tahun usia perkahwinan. Kalau ikut bulan islam dah lepas 6 tahun usia perkahwinan. huhuhu..

Tahun depan melangkah tahun 2016. Umur pun semakin meningkat. Semakin banyak perkara nak dibuat dan dirancang pada tahun baru. Anak-anak pun meningkat usia. Pengurusan sekolah anak-anak. Kos persekolahan  semakin meningkat tahun hadapan. Hurmm... Semoga dipermudahkan segala urusan Mimie, suami dan anak-anak...

Hari ni hari kedua kerja selepas cuti seminggu. So mood macam apa ntah. hahaha. Tapi gagahkan juga update blog kesayangan ni. Kang berabuk sayang.. Nanti dah tua-tua boleh baca balik entry yang dikarang. Anak-anak cucu pun dapat baca. Esok-esok dah tua berpencen sekiranya Allah panjangkan usia Mimie dan husband boleh la kami duduk baca berdua kat rumah. Hahahha..

Minggu ni masuk ofis pun rasa sunyi. Masing-masing mood konvesyen di Gambang Resort. Wahh..!!! Kuantan kan.. Tapi Mimie tak pergi la. Dah seminggu cuti berkampung kat Kuantan. So kasi can rakan-rakan lain pergi. Lagipun musim tengkujuh sekarang. Susah la nak bergerak musim hujan ni dengan anak-anak. Lagipun Abah dan Mama Mimie akan datang KL. Abah banyak urusan area KL sepanjang Disember ni. So boleh jumpa abah Mama walaupun tak balik kampung hohoho..

Ok readers.. Sampai ketemu di lain waktu. Papai...
WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG