Wednesday, December 23, 2015

Menyusu + Lapar + Makan

Arissa dah nak masuk 8 bulan. Alhamdulillah diberikan rezeki untuk fully breastfeeding baby Arissa. hari-hari pam susu untuk memastikan stok susu Arissa cukup. Ya Allah.. Berikan rezeki Arissa menyusu sehingga usia 2 tahun dengan secukupnya.. Aaaamminnn..

Hari kerja Mimie memang rajin mengepam susu untuk buat stock ebm untuk Arissa. Tapi bila hari cuti alahai malas bebenor nak mengepam sebab Arissa lebih suka direct feed.. Oleh sebab baby kecil ni dah mula makan, so susu Arissa semakin kurang nak minum. Lebih suka makan dari menyusu. Alhamdulillah sihat anak Mama ni. So time ni la Mimie pulun buat stock untuk Arissa supaya stock susu sentiasa cukup hehehe..

Bila menyusu badan ni confirm cepat lapar. Dan kerja Mimie adalah makan dan makan. Reason konon-konon takut drop susu nanti kalau tak makan hahaahha.. Haish.. Camne nak diet sambil menyusu anak ni. Berat makin meningkat hihihi.. Tapi takde la dalam kategori obesiti. Baju-baju lama masih boleh pakai. Tapi takkan nak tunggu gemuk baru nak diet kan kan.. hahaha.. So tahun 2016 misi nak kurus dengan sihat hihihi.. Mampukah??? Hahahaha..


No comments:

Post a Comment

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG