Monday, July 17, 2017

Semangkuk @ Batang Benar

Hai semua.. Lama tak bersiaran. Hari ni Mimie nak review jalan-jalan cari makan di sebuah gerai makanan yang terletak di Batang Benar, Negeri Sembilan. Kalau dari Nilai menghala ke Mantin. Dekat simpang sebelum ke highway LEKAS.

Kedai terletak tepi jalan. Senang nak akses dan parking. Menu best kat sini Mee Udang. Serius sedap. Kuah pekat dengan sedap tak terkata. Pendek kata, confirm akan repeat lagi. Mee udang ada banyak pilihan.. Mee Udang biasa, mee udang special (mee dan kuah lebih), mee udang banjir (ada 10 ekor udang), mee udang tsunami (30 ekor udang semangkuk).

Selain tu, boleh try kacang pool JDT. Kacang pool banyak daging dalamnya. Cicah pulak dengan roti tebal. Pergghhh sedap terbayang-bayang.. Kalau nak cuba menu lain pun jokeh. Nasi lemak sambal kerang dan ayam kampung pun ada. 

Minuman pun banyak pilihan. Ada durian milkshake, air kelapa janda pulang dan banyak lagi pilihan. Korang nak datang bawa family baru syok makan ramai-ramai kat sini. Okay.. Jom layan gambar..



Thursday, July 13, 2017

Salam Aidilfitri 2017

Assalamualaikum semua,

Dah semakin suram blog Mimie ni. Semakin hati semakin tak ada masa nak menulis. Sibuk dengan kerja, keluarga dan rutin harian.

Selamat hari raya buat semua kenalan dan muslimin muslimat semua. Harap tak terlewat mengucapkan salam lebaran tahun ni. Tema tahun ni kami sekeluarga adalah mint green. Tahun ni Mimie pilih warna tema sebab tahun lepas encik suami dah pilih warna tema raya.

Makan-makan raya kat rumah inshaaAllah dalam perancangan. Kena susun jadual dan masa yang sesuai.

Oh alang-alang nak menulis ni nak share juga yang hari ni Mimie ada temuduga bagi jawatan gred 44 dalam perkhidmatan awam. Semoga Allah permudahkan urusan Mimie dan keluarga.  Ok semua.. Jumpa lagi yer 😊











WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG