Monday, October 9, 2017

Tragedi Oktober Mama Mimie

Permulaan hari yang tak berapa nak ok hari ni. Semoga kesudahan hari akan menjadi lebih baik dan baik hendaknya...

Biasa la mak mak waktu pagi kelam kabut dengan anak-anak, Ahamdulillah ada encik suami tolong uruskan anak-anak pagi ni sepertimana hari-hari yang sebelumnya. Tapi kelam kabut hari isnin ni biasanya lain macam sikit huhuhu.. Bukan apa.. Nak tune balik cuti 2 hari hujung minggu kepada mode kerja dan sekolah anak-anak. kannnn...........

So pagi ni seperti biasa 6.30 pagi dah bergerak dari rumah menuju sekolah anakanda sulung Mimie ni. Kemudian hantar Arissa ke taskanya. Baru la Mimie gerak ke pejabat Mimie. Tapi sebelum keluar rumah tu, si kecil Arissa telah menderaikan sebijik wise pad Mimie semasa tengok Omar Hana dan Baby Shark. Adeeehhhhh.. Sakitnya mata mama melihat retak pada pad tu. Sakit lagi hati menikam-nikam sebab wise pad baru sangggaaaattttttttt.... Tak sempat mama nak letak screen protector. Hurmmm.... Alahai anak...

Disebabkan keretakkan wisepad tu, Mimie tertinggal bag kerja Mimie. Hurmmm.. (Nak salahkan anak ler tu. Padahal kecuaian sendiri...) 😭😭😭 Mimie ni bukan kaki bawa handbag. Beg galas Mimie ni ada pas kerja, handphone, purse, lain-lain aksesori kerja. Camne boleh tinggal....????? Sebenarnya susah hati telefon tinggal. Macam-macam hal kerja dalam tu. Panas punggung duk ofis takde phone...

Sampai ofis lebih kurang 7.20 pagi tadi terus call encik suami guna phone ofis. Alhamdulillah Encik Suami alert beg tu tertinggal dan tolong bawakan hari ni. Tengah hari ni dating dengan En. Suami la sebab nak pulangkan beg Mimie tu. Thank you la pada beg Mimie. Kalau tak sebab beg ni confirm tak dating lunch hour dengan Encik Suami jap lagi (^_^) <<<< Ehhh.. Perkara baik dah datanggg (Dating dengan shubennn)

1 comment:

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG